Leczo z cukinią na zimę

Leczo z cukinią na zimę

Leczo z cukinią na zimę

Witajcie z samego rana. Dziś przedstawiam przepis na pyszne leczo które pakuję do słoika na zimę. Przepis odkryłam na blogu  Kuchenny bałagan  już w ubiegłym roku, a w tym roku robię go ponownie tylko dużo więcej, bo jest naprawdę pyszny. Trzeba trochę czasu poświęcić, aby zrobić to leczo, ale naprawdę warto. Składniki: 2 kg dojrzałych pomidorów 1 kg kolorowej papryki - czerwonej i żółtej 1 kg cukinii już obranej i pozbawionej nasion jeżeli posiada 1/2 kg cebuli ok 100 ml oleju 1 łyżka soli 1 łyżka... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Ewusiowe Smaki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.