Pełnoziarnisty, podwójnie czekoladowy chlebek z cukinią (wegański, bez białego cukru)

Pełnoziarnisty, podwójnie czekoladowy chlebek z cukinią (wegański, bez białego cukru)

Pełnoziarnisty, podwójnie czekoladowy chlebek z cukinią (wegański, bez białego cukru)

Cukinia, przy swoich niezwykle licznych zaletach posiada i tę, która czyni ją idealnym dodatkiem do wypieków. Neutralny smak cukinii pozwala „oddać pole” smakom bardziej zdecydowanym, przez co, o ile cukinię w ciastach wyczuć jest praktycznie nie sposób, o tyle z łatwością można zauważyć jak apetycznie wilgotnymi czyni wypieki. Jej cenna natura z miejsca nada słodkościom zdrowszego charakteru (przy założeniu, że do samego ciasta nie trafią biała mąka czy cukier ), bo też cukinia to warzywo niezwykle lekkostr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Even Better Food

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.