Chińska zupa z jajkiem, kapustą pekińską i grzybkami mun

Chińska zupa z jajkiem, kapustą pekińską i grzybkami mun

Chińska zupa z jajkiem, kapustą pekińską i grzybkami mun

Zupa z dodatkiem jajka to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni chińskiej. Tradycyjnie do jej przygotowania używa się drobiowego bulionu lub rosołu, czasami dodatkowo zupę zagęszcza się skrobią kukurydzianą, obowiązkowo podaje ze sporą ilością szczypiorku. Jej przygotowanie jest niezwykle proste, a jedynym sekretem głębokiego i wyrazistego smaku jest tu solidne doprawienie. Świeży imbir, cynamon, nasiona kopru i anyż przeobrażą zwykły rosół w aromatyczne orientalne danie, cudownie przy tym rozgrzewające.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Even Better Food

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

Even Better FoodEven Better Food

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, rosół, mielone, imbir, kapustą, ciekawe przepisy, kapusta pekińska, grzyby, sosy, drobiowe, kurczak, dania chińskie, diety, bezglutenowe, dieta, prosta zupa, sos do kurczaka, zupa grzybowa, dania z kurczakiem, zupa warzywna, kurczak z czosnkiem, kurczak po chińsku, kurczak z warzywami, drugie danie, mielone z warzywami

Inne przepisy z Even Better Food

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.