wątróbka duszona w winie

wątróbka duszona w winie

wątróbka duszona w winie

tradycją już się stało przygotowywanie wątróbki pod nieobecność latorośli ;) Przepis pochodzi od koleżanki z pracy i jest to coś, co mi ewidentnie przypomniało zupę cebulową uzupełnioną o mięciutką wątróbkę. wątróbka drobiowa zapiekana w winie 600 g wątróbki drobiowej (najlepsza z indyka), 4 cebule, 2 jabłka, 1,5 szkl. białego wina/wermutu, 0,5 l mleka lub maślanki, olej do smażenia Oczyszczoną wątróbkę namocz w mleku lub maślance na przynajmniej godzinę. Obrane cebule pokrój w piórka. Na małym ogniu smaż ją, a... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.