Pamiętam rozmowę przeprowadzoną na warsztatach kulinarnych o najpopularniejszych rybach w Polsce. Królował śledź... solony. Moi rodzice co jakiś czas kupują świeże śledzie i je po prostu smażą po obtoczeniu w mące. A mi jak się zamarzyło zrobić śląskie brateringi, to musiałam kupić je mrożone... Tak, czy inaczej, gdy udało mi się świeże kupić, to swego czasu podawałam przepis na śledzie w sosie paprykowo-pomidorowym . Teraz sięgam do kuchni skandynawskiej, która ze śledzi ma nawet tort, na który notabene po... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...