przystawka z bakłażanów

przystawka z bakłażanów

przystawka z bakłażanów

niedawno podawałam przepis na świetną przystawkę - marynowaną grillowaną cukinię . dzisiejszy marynowany bakłażan, jest o tyle do niej podobny, że również można go już zjeść po kilku dniach, natomiast sam proces marynowania jest zupełnie inny i daje zupełnie inny efekt. marynowane bakłażany 1 kg wąskich bakłażanów, 340 ml mocnego czerwonego octu winnego, 160 ml wody, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka suszonego oregano, sól kamienna, oliwa lub olej bakłażany pokroić wzdłuż w 6 mm pasy. układać je na sicie warstwami, k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.