papryka w słoikach

papryka w słoikach

papryka w słoikach

odkąd pamiętam ten sposób przygotowania papryki marynowanej praktykowany jest w domu rodziców. i przyznam się, że u nikogo mi tak nie smakuje, jak u nich. a że ostatnie zakupy na targu zakończyły się wzięciem również worka papryki, to stanęłam przed koniecznością przygotowania z niej przetworów. pierwszą myślą było co prawda zrobienie sałatki na zimę z buraków i papryki, ale stosunek obu warzyw był nie taki, jaki chciałam (7:1), więc wróciłam do klasyki. marynowana papryka 5 kg papryki 5 szkl. wody 1 szkl. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.