aronia w konfiturze

aronia w konfiturze

aronia w konfiturze

zasadniczo sama raczej nie robię dżemów, co jakiś czas zabieram trochę rodzicom ze spiżarki, ale koleżanka z pracy tak mnie zapewniała o wyjątkowym smaku tych konfitur, że się złamałam. do aronii wkrótce wrócę, tyle że w postaci bardziej płynnej (będzie nalewka). konfitura z aronii 1 kg aronii, 3/4-1 kg cukru, 1 szkl. wody 1 cytryna, 1 kieliszek wódki owoce umyć, oderwać szypułki i przełożyć do głębokiego rondla. podlać wodą i zasypać cukrem. od momentu, gdy cukier się rozpuści, gotować 20 minut, ostawić do nas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.