Tort bezowy – prawdziwa uczta dla podniebienia

Tort bezowy – prawdziwa uczta dla podniebienia

Tort bezowy – prawdziwa uczta dla podniebienia

Przepis na : deser

Tort bezowy to słodki przysmak, który wręcz rozpływa się w ustach. Nie jest zbyt pracochłonny ani trudny do zrobienia, a zawsze prezentuje się efektownie i kusząco, i do tego smakuje wybornie. Zawsze robię go po Tłustym Czwartku, kiedy zostaje mi dużo białek po robieniu pączków. Białka można zamrozić, a po odmrożeniu i i ogrzaniu ich do temperatury pokojowej ubijają się jak świeże.   Składniki na tort bezowy: Beza: 6 białek 300 g cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego szczypta soli &... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.