Truskawki i jagody pod migdalowa kruszonka czyli Slodki Czwartek odc.134

Truskawki i jagody pod migdalowa kruszonka czyli Slodki Czwartek odc.134

Truskawki i jagody pod migdalowa kruszonka czyli Slodki Czwartek odc.134

Najlepszy, najszybszy i najpyszniejszy sposób na letnie owoce to... Jak dla mnie najwspanialsza metoda jest zapieczenie owoców pod kruszonką.  Tak naprawdę jest to sposób na każde owoce także te zimowe!  Tym razem wykorzystałam jagody i ostatnie truskawki. Truskawki i jagody pod migdałową kruszonką 200 g truskawek 100 g jagód pół łyżeczki mąki ziemniaczanej kruszonka: po 60 g mąki pszennej, masła,  oraz cukru trzcinowego 1/8 łyżeczki soli 30 g płatków migdałowych skórka starta z 1/4 cytryny Do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

z jagodami, truskawka, truskawki, chleb, pieczywo

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.