zupa fasolowa z grzybami

zupa fasolowa z grzybami

zupa fasolowa z grzybami

składniki: 150 g świeżych podgrzybków 125 g fasoli Jaś 65 g marchwi 65 g pietruszki 65 g cebuli 45 g selera 275 g ziemniaków 16 g czosnku 60 ml śmietany 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz koperek wykonanie: Fasolę myjemy, zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 12 godz. do napęcznienia. Następnie gotujemy do miękkości. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. Podgrzybki oczyszczamy, myjemy i kroimy w paski. Na patelnię wkładamy masło dodajemy cebulę i lekko podsmażamy. Następnie dodajemy podgrzybki i dusimy ok. 10-15 min. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.