tagliatelle z sosem nagietkowym

tagliatelle z sosem nagietkowym

tagliatelle z sosem nagietkowym

składniki: ok. 400 g makaronu tagliatelle 300 ml mleka 4 łyżki świeżych płatków nagietka 2 marchewki 1 cebula 1 liść laurowy 1 i 1/2 łyżki mąki ok. 2/3 szkl startego żółtego sera 80 g masła sól, pieprz wykonanie: Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Marchewki oraz cebulę obieramy i myjemy. Marchewki kroimy na mniejsze kawałki, cebulę w ćwiartki. Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy pokrojone warzywa, liść laurowy oraz płatki nagietka. Całość gotujemy pod przykryciem na małym ogniu, aż marchewka będzie m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.