sorbet z czarnej porzeczki z melisą

sorbet z czarnej porzeczki z melisą

sorbet z czarnej porzeczki z melisą

Przepis na : deser

składniki na ok. 6 porcji: 400 g czarnej porzeczki 3-4 łodygi melisy 50 ml soku z cytryny 150 g cukru (mniej lub więcej wg własnego smaku) 3-4 łyżki rumu lub ginu 350 ml wody wykonanie: Czarne porzeczki myjemy, przekładamy do garnka. Dodajemy cukier, wodę oraz sok z cytryny i gotujemy, aż owoce się rozgotują. Następnie przecieramy przez sito. Uzyskany sok doprawiamy rumem lub ginem. Melisę myjemy, osuszamy i blendujemy z paroma łyżkami soku. Następnie wszystko razem mieszamy. Przelewamy do pojemniczka, zamykamy i zamr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.