roladki wieprzowe z pieczarkami i natką pietruszki

roladki wieprzowe z pieczarkami i natką pietruszki

roladki wieprzowe z pieczarkami i natką pietruszki

składniki: 800 g schabu bez kości 300 g pieczarek 1 cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz 2-3 jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie: Mięso myjemy, kroimy na porcje. Cienko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę, podsmażamy, doprawiamy. Każdego kotleta posypujemy posiekaną natką pietruszki, nakładamy pieczarki i zwijamy w rulon. Panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Zapisz Zapisz Zapisz czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, pieczarki, pyszne ciasto, bułki, ciasteczka, kotlet, kotlety, mięso, roladki, schabowe, schab, dania mięsne, wieprzowina, kotlet schabowy z pieczarkami, pieczarki w cieście, dania bez mięsa

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.