pyszne ciasto jamajka

pyszne ciasto jamajka

pyszne ciasto jamajka

składniki na jeden blat kakaowy (potrzebujemy dwa): 60 g mąki orkiszowej lub pszennej 70 g cukru 3 jajka 20 g masła, roztopionego 25 g kakao wykonanie: Białka ubijamy stopniowo dodając cukier. Następnie dodajemy stopniowo żółtka i miksujemy. Dodajemy mąkę przesianą z kakao i delikatnie mieszamy szpatułką. Do roztopionego przestudzonego masła dodajemy trochę ciasta, mieszamy a następnie dodajemy do ciasta i mieszamy do połączenia się. Przekładamy do foremki (ok. 21×25 cm) wyłożonej samo dno papierem do p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, galaretka, banan, mascarpone, krem, czekolada, ciastka kremówki, ciasteczka, ciasto z bananami, ciasto z bananem, czarna porzeczka, placki, porzeczki, ciasto z galaretka, deser, desery, gorąca czekolada, ciasta z kremami, ciasto z kremem, krem mascarpone, ciasto kakaowe, ciasto orkiszowe, deser z galaretka, ciasto cytrynowe, ciasto z porzeczką, krem z pora, deser z mascarpone, domowa czekolada, ciasteczka z czekolada

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.