fasolka szparagowa z jajkiem, pomidorem i anchois

fasolka szparagowa z jajkiem, pomidorem i anchois

fasolka szparagowa z jajkiem, pomidorem i anchois

składniki: 300 g fasolki szparagowej 1 duży pomidor 2 jajka mała puszka filecików anchois parę czarnych oliwek sól, pieprz wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i wrzucamy do zimnej wody. Dodajemy sól i zagotowujemy. Gdy woda zawrze gotujemy przez ok. 5 – 20 min. w zależności od fasolki im jest młodsza tym krócej. Następnie odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. Jaka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w cząstki. Pomidora myjemy i również kroimy w cząstki. Na duży talerz wykładamy fasolkę, na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.