Ogórki z curry

Ogórki z curry

Ogórki z curry

SKŁADNIKI -5 kg ogórków (2,5 porcji zalewy) -liść selera -cebula -czosnek ZALEWA -1,5 litra wody -jedna szklanka octu 250 mil. -2 szklanki cukru -40 g soli -2 łyżki curry WYKONANIE 1.Ogórki umyć pokroić w grube talarki 0,5-1 cm 2.Napełnić sloiki 3.Dodać 3-4 listki serera na słoik, gruby 0,5-1 cm krążek cebuli oraz 2-3 ząbki czosnku 4.Zalać gorącą zalewą zakręcić i pasteryzować 10 min od zagotowania wody 5.Słoiki obrucić pokrywką do dołu,aż wystygną 6.Wynieść najlepiej w ciemne chłodne miejsce. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ogórki, słoik, seler, curry, ogórki w zalewie curry, ogórki curry, ogórki w curry

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.