Kiełbasa Szlachty według Jacka W

Kiełbasa Szlachty według Jacka W

Kiełbasa Szlachty według Jacka W

Przepis Mięso: -2 kg szynki klasa pierwsza cięta w plastry -0,5 kg łopatka klasa druga cięta w plastry -0,5 kg łopatki klasa druga mielona fi 8mm Przyprawy -sól kamienna nie jodowana 18 g?kg -pieprz czarny 2 g /kg -bazylia 1 g/kg -oregano 1 g/kg -ziele angielskie 0,5 g/kg -zioła prowansalskie 0,5 g/kg -czosnek zgnieciony przez praskę 50 g do całości -miód dwie łyżki -woda 200-250 g do całości Dodatkowo potrzebujemy  -kątnica wieprzowa -sznurek Wykonanie Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą osuszamy i kro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, chleb, mielone, szynka, miód, kiełbasa, schabowe, mięso mielone, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, chleb mieszany, pieczeń z szynki, pieczona szynka

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.