CUKINIA ZAPIEKANA Z SOCZEWICĄ, FETĄ i PAPRYKĄ

CUKINIA ZAPIEKANA Z SOCZEWICĄ, FETĄ i PAPRYKĄ

CUKINIA ZAPIEKANA Z SOCZEWICĄ, FETĄ i PAPRYKĄ

Sezon na cukinię w pełni! Przerabiam ją na tysiące sposobów, bo według mnie to jedno ze smaczniejszych letnich warzyw jakie są u nas dostępne. Cukinia jest niskokaloryczna, bardzo delikatna w smaku, nadaje się do gotowania, zapiekania, jedzenia na surowo, a nawet można ją dodać do ciasta. Kiedy nie mam pomysłu co ugotować – żartuję, zawsze mam pomysł! – ale jeśli odrobinę mi się nie chce (zdarza się nawet mi!), to faszeruję czymś łódeczki z cukinii i zapiekam. Danie ekspresowe, smaczne i pożywne. Dziś ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dietolog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.