Syrop cukrowy (gęsty lub rzadki)

Syrop cukrowy (gęsty lub rzadki)

Syrop cukrowy (gęsty lub rzadki)

 Co prawda syrop cukrowy jest jednym z ważniejszych składników wielu drinków, ale ja często wykorzystuję go również w przeróżnych deserach i ciastach. Syrop można kupić w sklepie, lecz domowy jest tańszy i wymaga jedynie kilku chwil. Zawsze można przygotować jego większą ilość i przechowywać w lodówce nawet przez kilka tygodni. 1 szklanka wody 1-2 szklanki cukru (*) kilka kropli soku z cytryny (**)  Wersja rzadka: Wodę należy zagotować, a następnie wymieszać z cukrem (powinien się rozpuścić) oraz kilko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.