Pasta z jajek i serka wiejskiego (wersja podstawowa)

Pasta z jajek i serka wiejskiego (wersja podstawowa)

Pasta z jajek i serka wiejskiego (wersja podstawowa)

Lubicie pasty kanapkowe? Ja bardzo! Są doskonałym urozmaiceniem zwykłej kanapki i idealną alternatywą dla masła, wędliny, czy też żółtego sera. Osobiście przyrządzam je na różne sposoby, w wersji fit, jak też na bazie majonezu. Tu możecie zerknąć na wszystkie moje propozycje - klik . Tym razem zaprezentuję Wam zdrowszą i podstawową wersję pysznego smarowidła. Uwielbiam ją i często podjadam w wersji solo. Jest bardzo prosta, a jednocześnie uroczo prezentuje się jako przekąska w formie mini kanapeczek. Do tego pol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.