Mazurek czekoladowo-kawowy (na lekko migdałowym spodzie)

Mazurek czekoladowo-kawowy (na lekko migdałowym spodzie)

Mazurek czekoladowo-kawowy (na lekko migdałowym spodzie)

Przepis autorski (mój). Mazurek to typowe ciasto świąteczne - kuchni polskiej. Rodzaj ciasta nie jest dokładnie określony, dlatego może być kruche, biszkoptowe, makaronikowe, czy np. marcepanowe. Nadzienie, to również indywidualny wybór. Najbardziej znanymi są: masa kajmakowa, dżem lub konfitura. Najważniejsze, aby ciasto było ładnie ozdobione, ponieważ w dużej mierze pełni funkcję dekoracyjną. Tu przedstawiam Wam mazurka na kruchym cieście z dodatkiem mąki migdałowej i pysznym czekoladowo-kawowym nadzieniem, które deli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Di gotujeDi gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, czekolada, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, świąteczne przepisy, świąteczne, ciastka kremówki, krem, torty, wielkanoc, tort, szybkie ciasto, ciasta z masa, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem, tort kawowy, krem czekoladowy

Inne przepisy z Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.