Kruche ciasteczka przekładane dżemem wg św. Hildegardy z Bingen (orkiszowo-owsiane)

Kruche ciasteczka przekładane dżemem wg św. Hildegardy z Bingen (orkiszowo-owsiane)

Kruche ciasteczka przekładane dżemem wg św. Hildegardy z Bingen (orkiszowo-owsiane)

 Ciasteczka są pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Idealnie komponują się z ulubionym dżemem, dzięki czemu są słodsze i cudownie kuszące. Przepis jest  recepturą św. Hildegardy z Bingen, znanej mniszki, która była zwolenniczką orkiszu oraz zdrowej diety. Koniecznie upieczcie te ciastka, a przekonacie się jak rewelacyjnie smakują! (około 48 pojedynczych,  24 już złożonych sztuk o średnicy 6 cm) 200g masła/margaryny 200g mąki orkiszowej 100g cukru trzcinowego (może być zwykły) 70g płatków owsi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.