Ciasto podwójnie miodowe z kremem mascarpone i owocami

Ciasto podwójnie miodowe z kremem mascarpone i owocami

Ciasto podwójnie miodowe z kremem mascarpone i owocami

Kiedyś to ciasto przygotowałam ze względu na nieodpartą pokusę na miód, a przy okazji na coś lekkiego i z owocami. Sprawdziło się idealnie i zniknęło w oka mgnieniu. Niewątpliwą jego zaletą, oczywiście oprócz smaku - jest fakt, że można użyć dowolnych owoców. Jest naprawdę pyszne, szczególnie jak dłużej postoi. Spróbujecie? (Forma o wymiarach 19,5 x 19,5 cm) Ciasto:   1,5 szklanki mąki pszennej (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki cukru 100g masła   1 jajko   1 łyżka miodu   1 łyżeczka sody ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.