Tofu w sosie słodko kwaśnym z makaronem ryżowym

Tofu w sosie słodko kwaśnym z makaronem ryżowym

Tofu w sosie słodko kwaśnym z makaronem ryżowym

 Pierwszy raz robiłam tofu, wyszło całkiem całkiem. Cały sekret w przyrządzaniu tofu tkwi w tym, że jest ono raczej bez smaku i trzeba je dobrze doprawić i przyrządzić, co za tym idzie, daje nam to dużo możliwości i tofu za każdym razem może smakować inaczej. Tutaj w sosie słodko kwaśny który też przygotowałam od podstaw.  Składniki na dwie porcje 200g tofu papryka czerwona 5 pieczarek skrobia kukurydziana  makaron ryżowy Sos łyżeczka keczupu 3 łyżeczki octu ryżowego 3 łyżeczki brązowego cukru ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delusional Trine

Autor

Trine McWilliamsTrine McWilliams

Mieszkam w Amsterdamie i lubię gotować. Staram się gotować zdrowo i lekko strawnie, a także używać co jakiś czas nowych dotąd nie znanych mi składników i odkrywać różne kuchnie świata. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, papryka, makarony, pieczarki, makaron, sos do makaronu, makaron z pieczarkami, pieczarki w sosie, makaron smażony, makaron z patelni, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Delusional Trine

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.