Jagodzianki

Jagodzianki

Jagodzianki

 Mój narzeczony bardzo lubi jagodzianki. Jako, że miałam w domu drożdże i jagody w słoiku to postanowiłam mu je zrobić. Kiedyś bałam się ciasta drożdżowego, ale jak się okazuje nie ma ku temu powodów. Jagodzianki wyszły pyszne, najlepiej oczywiście smakują jeszcze ciepłe. Składniki 50g drożdży 500g mąki 500 ml letniego mleka 5 żółtek  1 jajko  100g cukru pudru 100g masła lub margaryny 2 słoiki jagód (około 800ml) 3 łyżki skrobi ziemniaczanej 3 łyżki brązowego cukru (adsbygoogle = window.adsbyg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delusional Trine

Autor

Trine McWilliamsTrine McWilliams

Mieszkam w Amsterdamie i lubię gotować. Staram się gotować zdrowo i lekko strawnie, a także używać co jakiś czas nowych dotąd nie znanych mi składników i odkrywać różne kuchnie świata. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, z jagodami, słoik, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, drożdżowe, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Delusional Trine

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.