Ptysie z kremem czekoladowym

Ptysie z kremem czekoladowym

Ptysie z kremem czekoladowym

Przepis na : deser

Ptysie... Obłędnie chrupiące lekkie jak piórko ciasto wypełnione kremem... :) To chyba taki smak dzieciństwa - ptysie z lekką jak chmurka bitą śmietaną. Dziś przychodzę z przepisem na ptysia z kruszonką obficie napełnionego aksamitnym, mocno czekoladowym kremem. Składniki (8 sztuk): Kruszonka: 50 g. masła 50 g. mąki pszennej 25 g. cukru białego 25 g. cukru brązowego Krem czekoladowy: 150 g. gorzkiej czekolady 72% (pokruszonej lub w pastylkach) 450 ml. śmietanki 30% 90 g. cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.