Pavlova z czereśniami

Pavlova z czereśniami

Pavlova z czereśniami

Składniki: (beza o średnicy 21-22 cm.) 4 białka szczypta soli 180 g. cukru drobnego do wypieków 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu jabłkowego (lub białego winnego) Krem czereśniowy   200 g. czereśni   2 łyżki cukru brązowego 1 łyżeczka cukru waniliowego 200 g. śmietanki 36% 4 łyżki serka homogenizowanego o smaku waniliowym 2 łyżki zimnej wody 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej Oraz   czereśnie na wierzch i do dekoracji Piekarnik nagrzej do temp. 120°C. Do białek dodaj szczyptę soli i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.