roladka z pstrąga na szpinaku

roladka z pstrąga na szpinaku

roladka z pstrąga na szpinaku

Składniki: 2 świeże pstrągi 500 gram świeżego szpinaku 10 orzechów włoskich 1/3 opakowania sera feta 2 łyżki śmietany przyprawy: świeży czosnek, sól, pieprz, cytryna Sposób wykonania: Rybę wyfiletowałam , każdą poporcjowałam na 4 kawałki, posypałam solą, pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny. Szpinak umyłam, liście pokroiłam na mniejsze kawałki. na patelnię dałam odrobinę masełka i szpinak, zblanszowałam, dodałam 2 łyżki śmietany, sól i czosnek, delikatnie odparowałam, przestudziłam. Na każdy środek ryby na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.