Ogórki krokodylki

Ogórki krokodylki

Ogórki krokodylki

Ogórki krokodylki pierwszy raz jadłam u szwagierki. A z racji tego, że lubię zbierać różne przepisy i tym razem poprosiłam ją o przepis. Czytając składniki, nietrudno się domyśleć, że ogórki krokodylki są dosyć ostre. Jednak poziom ostrości można kontrolować w zależności od tego, ile dodamy przyprawy chili. Ja dodałam łyżkę i nam taka ilość odpowiadała. Do przygotowania krokodylków najlepiej wybrać ogórki niezbyt duże, aby łatwo było je później ułożyć w słoiku. Ogórki krokodylki świetnie nadają się jako przeką... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.