Kompot z czereśni

Kompot z czereśni

Kompot z czereśni

Kompot z czereśni na zimę i czereśniowy kompot do picia na lato to najprostszy sposób na zatrzymanie smaku czereśni. My mamy od niedawna działkę z bardzo wczesną czereśnią, która ma już dojrzałe owoce do jedzenia na początku czerwca. Uwielbiam świeże czereśnie prosto z drzewa, ale polecam zrobić z nich domowe przetwory np. czereśnie w słoikach. Przepis na kompot z czereśni na zimę nie wymaga kulinarnych umiejętności, ani doświadczenia w robieniu przetworów. W ogóle zrobienie kompotów nie jest trudne: – Ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.