Pizza razowa

Pizza razowa

Pizza razowa

Kolejny sposób na pizzę. Tym razem w pełni razowy spód, pół na pół pszenny i żytni. Wykorzystałam suche drożdże, bo nie miałam świeżych, ale sprawdziły się równie dobrze. 1 1/3 szklanka mąki pszennej razowej 1 1/3 szklanka mąki pszennej żytniej 1 szklanka letniej wody 7 gram suszonych drożdży 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii farsz: np. pomidory Drożdże i zioła wymieszać z mąkami. Powoli dodawać wodę i mieszać łyżką. Pod koniec zagnieść ciasto ręką. Powinno być elastyczne i nie klejące, cho... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.