Makaron z patelni

Makaron z patelni

Makaron z patelni

Przepis na : obiad

Idealny sposób na szybki obiad, a przy tym wykorzystanie nadmiaru makaronu z poprzedniego dnia. Mój jest czarny, ale każdy makaron tu będzie pasował. Z podanej ilości wychodzi duża porcja dla jednej osoby. 100 gram ugotowanego makaronu 1 pomidor 3 jajka 2 plastry wędliny 20 gram sera żółtego pieprz, sól Na patelnię wlać 2 łyżki wody i wyłożyć makaron. Po chwili na makaron położyć 2 płatki masła, na którym wszystko będzie się potem smażyć. Wędlinę pokroić w kostkę i dodać do makaronu. Umyć i pokroić pomidora... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

12 EXTRA pokarmów, które pozwolą ci być zdrowszym!

Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.