Chleb pszenny razowy

Chleb pszenny razowy

Chleb pszenny razowy

Bardzo smaczny chleb. Zwykły, pachnący "chlebem", nie kruszy się. Posłużyłam się  tym przepisem  zastępując zakwas pszenny zakwasem żytnim. Proporcje na blaszkę 21x10 cm.  Ostatnio zaopatrzyłam się w wagę dlatego odmierzam wszystko na gramy, a nie na szklanki... 240 gram mąki pszennej typ 2000 100 gram mąki pszennej typ 650 70 gram płatków owsianych 130 gram aktywnego zakwasu żytniego 340 gram wody Mąki i płatki wymieszać w dużej misce. Powinno się dodać 1 łyżkę soli. Dodać zakwas, a następnie p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.