Sałatka ryżowa z buraczkami, żurawiną, szynką i chrzanem

Sałatka ryżowa z buraczkami, żurawiną, szynką i chrzanem

Sałatka ryżowa z buraczkami, żurawiną, szynką i chrzanem

Sałatka, którą śmiało można podać na Wielkanocny stół, bo zawiera buraczki, chrzan i szynkę. A dodatek żurawiny nadaje jej słodyczy. Składniki: 2/3 szklanki ryżu 3 grube plastry szynki słoiczek marynowanych buraków (kulek) 80 g suszonej żurawiny 3 łyżki łagodnego chrzanu (dałam żurawinowy) 3 łyżki majonezu sól i pieprz Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko. Odcedzić. Szynkę i buraczki pokroić w kostkę. Żurawinę zalać wrzątkiem, po 15 minutach odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać z chrzanem i majonezem, do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.