Pesto z zielonej pietruszki (czyli jak się ratować podczas wiosennego przesilenia)

Pesto z zielonej pietruszki (czyli jak się ratować podczas wiosennego przesilenia)

Pesto z zielonej pietruszki (czyli jak się ratować podczas wiosennego przesilenia)

Mam wrażenie, że natka pietruszki nie cieszy się takim powodzeniem jak powinna... tzn. pewnie każdy powie, że używa, a jakże, ale jak przyjdzie co do czego, to okaże się, że większość osób ją odławia i wycedza żeby tylko nie zjeść... A tu okazuje się, że zielona pietruszka jest dobra na nerki, pomaga zwalczyć wysokie ciśnienie, anemię, wpływa pozytywnie na trawienie... Zawiera wapń, magnez, potas, żelazo, pomaga zwalczyć braki witaminy C. Dlatego jest tak ważna właśnie o tej porze roku, bo pomaga uporać się z p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czary - gary w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.