ŚLEDŹ X 3: Korzenny z syropem klonowym, tatar ze śledzia z buraczkami, śledzik w oleju z gorczycą

ŚLEDŹ X 3: Korzenny z syropem klonowym, tatar ze śledzia z buraczkami, śledzik w oleju z gorczycą

ŚLEDŹ X 3: Korzenny z syropem klonowym, tatar ze śledzia z buraczkami, śledzik w oleju z gorczycą

Trzy rodzaje świątecznego śledzika! Sama nie wiem, który lepszy. Do wszystkich przepisów: śledzie płuczemy w zimnej wodzie i moczymy je w niej przez min. godzinę. ŚLEDŹ KORZENNY Składniki: 500g filetów śledziowych  2 cebule szklanka octu balsamicznego pół szklanki octu słodowego pół szklanki oleju z orzechów włoskich łyżka przyprawy do piernika, pół łyżeczki pieprzu, pół łyżeczki mielonego kardamonu liść laurowy - po jednym na słoiczek ziele angielskie - po 2-3 ziarna na słoiczek 6 łyżek syropu klonoweg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.