KREWETKI NA RUKOLi Z MANGO I POMARAŃCZĄ

KREWETKI NA RUKOLi Z MANGO I POMARAŃCZĄ

składniki(porcja dla 2 osób): opakowanie rukoli 0,5 kg krewetek mrośonych surowych w pancerzykach 1 mango 1 pomarańcza sól i pieprz oliwa Krewetki rozmrażamy, nacinamy wzdłuż pancerza i pozbywamy się szarej żyłki:). Wrzucamy do miski solimy i pieprzymy dodajemy troche oliwy. Pomarańczę i mango obieramy ze skórki,kroimy na kawałki i wraz z rukolą układamy na talerzu. Rozgrzewamy patelnie, smażymy na niej krewetki na złoty kolor z obu stron, nie za długo,powinny być jędrne i soczyste w smaku. Usmażone krewety ukła...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.