"Pączkowe" muffinki

"Pączkowe" muffinki

Bardzo smaczne muffinki z powidłami śliwkowymi (jak przystało na pączki :)). Delikatne, puszyste, z chrupiącą skórką, obsypane posypką cynamonowo-cukrową. Polecam na szybki podwieczorek, w środku tygodnia, gdy mamy mało czasu na przygotowanie pracochłonnych deserów. Choć przyznam szczerze, że efekt końcowy pozytywnie mnie zaskoczył. Może być to też dobra alternatywa dla pączków smażonych na głębokim tłuszczu (w Tłusty Czwartek). "Pączkowe" muffinki PRZEPIS (źródło: link, 8 sztuk) Temperatura p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, pączki, ciasto, cynamon, cukier, por , kotlet, lekka, kotlety, mąka, desery, deser, jajko, muffiny, babeczki, porem, lekkie ciasto, szybki deser, mleko w proszku, ciasto z powidłami śliwkowymi, muffinki waniliowe, pączki pieczone, muffiny waniliowe, ciasto mleko w proszku, szybkie ciasto, szybki ciasto, puszyste ciasto

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Bity Kęs, 16 listopada 2012 15:05:22

fajniutkie :). Chociaż spodziewałam się drożdżowych po opisie :)

Kinga, 16 listopada 2012 16:15:32

Na wielu blogach przepis ten (lub jego wariacja) porównywany jest do angielskich pączków (ang. doughnuts). Nie są to nasze, polskie drożdżowe pączki (dlatego w nazwie użyłam cudzysłowia :)). Biorąc jednak pod uwagę szybkość z jaką można je przygotować to naprawdę warto je zrobić. Dodałam nadzienie w postaci powideł śliwkowych by nadać im nieco bardziej charakter pączków, do których my jesteśmy przyzwyczajeni.

magdam, 16 stycznia 2013 23:07:29

super!

Anonymous, 18 października 2013 19:10:51

Mmmmmniam :) wyglądają przepysznie - no i te powidła ach!!! a piekarnik elektryczny do jakiej temperatury nagrzać?

COOLinarna Strefa, 19 października 2013 16:33:33

Podobnie, 190-200 st. C :)