Pączki

Pączki

Pączki

Pyszne, puszyste pączki z nadzieniem. My jedliśmy z powidłami śliwkowymi, ale oczywiście można dać dowolną konfiturę np. z róży. Najważniejsze w przygotowaniu pączków jest ich smażenie. Dlatego istotne jest dobre rozgrzanie tłuszczu (powoli, na małym ogniu) oraz dodanie do ciasta spirytusu (wtedy ciasta nie pochłania tłuszczu). Niektóre przepisy zawierają olbrzymią ilość żółtek i masła - ten wg mnie zawiera przyzwoitą ich ilość a pączki są przepyszne. :) Polecam! Pączki  PRZEPIS/z zeszytu rodzinneg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pączki, ciasto, lukier , likier, sok, cytryna, cukier, mąka, cukier puder, miód, konfitura, jajko, placki, jak zrobić wodę z cytryna, ciasto z powidłami śliwkowymi, ciasto z bezami, jajka nadziewane, puszyste ciasto

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
monika smakoszka, 4 lutego 2013 18:12:48

ale pięknie wyglądają :)ale smaku mi narobiłaś ;)

anna, 6 lutego 2013 19:38:17

I seem to smell the scent of these donuts !vciaoo Anna