Ciasto biszkoptowe z truskawkami i galaretką

Ciasto biszkoptowe z truskawkami i galaretką

Ciasto biszkoptowe z truskawkami i galaretką

Pyszne "lekkie" ciasto biszkoptowe przełożone jedną warstwą kremu na bazie serka mascarpone. Do tego rodzaju ciasta pasuje wiele owoców (np. borówka amerykańska, jagody, jeżyny itp), w tym wypadku użyłam mrożonych truskawek. Całość smakowała pysznie i prezentowała się równie dobrze. Bardzo polecam. :) Ciasto biszkoptowe z truskawkami i galaretką PRZEPIS {forma: 20x35 cm}Temperatura pieczenia: 170oC | Czas pieczenia: 30 min. Ciasto 1 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru 4 jajka 1/2 ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, galaretka, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , pieczenie, ciasto z truskawkami i galaretką, ciasto z truskawkami, ciasto z galaretka, cukier, truskawki, truskawka, ciastka kremówki, mascarpone, lekka, mąka, krem, lekkie ciasto, ciasto z białek , sok cytrynowy, cytryna, z jagodami, ciasta z kremami, cukier puder, jajko, biszkopt, krem mascarpone, ciasto z kremem mascarpone, jak zrobić wodę z cytryna, ciasto z kremem, pyszne ciasto

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
pieczone truskawki, 6 kwietnia 2013 22:39:31

smacznie wygląda, bardzo lubię takie ciasta :)

Anonymous, 6 kwietnia 2013 23:23:40

Takie biszkoptowe ciasto z truskaweczkami to wspaniały sposób na naszą zimową wiosnę ....

Dorota Ślusarczyk, 6 kwietnia 2013 23:49:27

takie ciasto to wspomnienie mojego dzieciństwa ;)

COOLinarna Strefa, 6 kwietnia 2013 23:59:26

Cieszę się, że przywołałam te wspomnienia. :)

COOLinarna Strefa, 8 kwietnia 2013 13:10:20

Tak, zwłaszcza, że ciasta z galaretką częściej robimy wiosną lub latem. ;)

Anonymous, 12 maja 2013 18:34:19

Gdzie nałożyć ten poncz?? na którą warstwę?

COOLinarna Strefa, 12 maja 2013 22:03:11

Ponczem nasączamy zawsze ciasto, w tym przypadku biszkopt. :)

Anonymous, 16 lipca 2013 03:16:44

biszkopt bez zadnego tluszczu? nie robilam takiego. Jaka roznica w smaku porownojac taki z olejem czy maslem?

COOLinarna Strefa, 16 lipca 2013 21:38:02

Tak, bez tłuszczu. :) To jest właśnie podstawowy przepis na biszkopt :) Nie powinno się jeszcze dodawać proszku do pieczenia, ale dla nie wprawionych doradzam jednak dodać odrobinkę dla pewności, że biszkopt urośnie.

Anonymous, 29 maja 2014 23:25:45

Polecam krem gotowy dowolny ja lubię waniliowy lub śmietankowy do tego dodaję odrobinę śmietan fixu- pyszny lekki a biszkopt mojego przepisu nie wymaga ponczu, biszkopt piecze się 10 - 15 min w temp. 200.

Anonymous, 31 maja 2014 23:49:15

BetaW takiej temperaturze nigdy nie piecze się prawdziwego biszkoptu, jest to niezgodne z technologią cukiernictwa.