Babka jogurtowa

Babka jogurtowa

Babka jogurtowa

Nadal mam słabość do ucieranych ciast do kawy. :) Bez żadnych kremów i innych zbędnych dodatków. zaprezentowany niżej przepis jest bardzo prosty. Miarką jest tutaj kubeczek po jogurcie. Wystarczy odmierzyć wszystkie składniki i wymieszać. Prosto i smacznie, polecam!  Babka jogurtowa  PRZEPIS temperatura pieczenia: 220ºC | czas pieczenia: ~ 60 min   Składniki  1 mały jogurt naturalny (Zott 180 g)  2 płaskie łyzeczki proszku do pieczenia  0,5 kubeczka po jogurcie olej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, jogurt, ciasto, jogurtu, babki, tarta, ciasto ucierane , mąka, cukier, ciasto z jogurtem naturalnym, ciasto z kawą, boże narodzenie, jajko, proste i szybkie przepisy, cukier puder, krem, bułki, słodkie, jogurtowe ciasto, ciasto jogurtowe, ciasto na boże narodzenie, ciasto z bezami, ciasta z kremami, ciasto z kremem, bułka pszenna, ciasto bez pieczenia z kawą, proste ciasto, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
CookingByFaksiu., 10 września 2013 23:47:07

bardzo taką lubię!zapraszam na faszerowane ziemniaczki!

W kuchni Uli, 10 września 2013 23:50:06

mi zawsze piękne zakalce wychodzą przy ciastach jogurtowych :/

COOLinarna Strefa, 11 września 2013 00:23:34

spróbuj może zatem upiec takie ciasto w formie z kominem (babkowej), rzadziej z nich wychodzą zakalce ;)

W kuchni Uli, 11 września 2013 10:49:53

nie nie, raczej już się nie podejmę przygotowania ciasta jogurtowego, kilka razy już próbowałam i z kominem i bez i w innych formach, może to wina piekarnika, nie wiem, ale nie chce już ryzykować ;). pozdrawiam.

Daktyle w czekoladzie, 13 września 2013 09:13:33

Bardzo udany wypiek! Wygląda niezwykle apetycznie :)