SZNYCEL WIEDEŃSKI

SZNYCEL WIEDEŃSKI

SZNYCEL WIEDEŃSKI

Przepis na : obiad

Cieniutko rozbity kotlet cielęcy lub opcjonalnie drobiowy (wówczas będzie to kotlet a'la wiedeński) smażony w panierce na dużej ilości klarowanego masła. Soczysty w środku, chrupiący na zewnątrz.  Podawany tradycyjnie z ziemniaczkami posypanymi natką pietruszki, sałatą z ogórkiem i śmietaną oraz cząstkami cytryny do wyciśnięcia. Panierka pełni rolę "skórki" i chroni przed wysuszeniem mięsa. Bułka nie powinna być dociskana do kotleta, dzięki czemu podczas smażenia zacznie odstawać od mięsa. Klarowane masło na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

COOL AND MINTYCOOL AND MINTY

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, kotlet, kotlety, bułki, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, piersi, mięso, pierś, kurczak, drobiowe, sznycle, ogórki, sałata, sznycel, kotlety drobiowe, obiad, masło orzechowe, mięso na obiad, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, soczysta pierś z kurczaka, pomysł na obiad, drugie danie

Inne przepisy z cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.