PERFEKCYJNIE UPIECZONA PIERŚ KACZKI

PERFEKCYJNIE UPIECZONA PIERŚ KACZKI

PERFEKCYJNIE UPIECZONA PIERŚ KACZKI

Pierś kaczki z chrupiącą skórką i delikatnym, lekko różowym środkiem. Mięso najpierw wolno obsmażamy od strony ponacinanej w kratkę skórki, a następnie krótko dopiekamy w piekarniku nagrzanym do wysokiej temperatury. Gotowe, odstawiamy na ok 5 minut, aby pozostały soczyste  i zachowały jak najwięcej płynów. Całość przygotowuje się naprawdę szybko, a smakuje wybornie.  W najprostszej wersji, gotowe piersi, można pokroić  ukośnie w cienkie plastry i polać cytrynowo-czosnkowym dressingiem. W takiej wersj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Autor

COOL AND MINTYCOOL AND MINTY

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piersi, pierś, kaczki, piersi z kaczki, mięso, kanapka, sosy, kanapki, sałatka, sałatki, słoik, czosnkowy, mięsa pieczone, lekkie sałatki, szybka sałatka, szybkie sałatki, bez pieczenia, sałatki z sosem czosnkowym, sos czosnkowy

Inne przepisy z cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.