FASOLKA PO BRETOŃSKU

FASOLKA PO BRETOŃSKU

FASOLKA PO BRETOŃSKU

Przepis na : kolacja

Gęsta i pożywna fasolka po bretońsku należy do tradycyjnych dań kuchni polskiej. Świetna na imprezy lub jako ciepła kolacja w chłodniejsze wieczory. Przygotowałam ją  z białej, drobnej fasolki typu jaś, z dużą ilością przypraw oraz chudą kiełbaską i boczkiem.  Najlepiej smakuje podana z chlebem lub ziemniaczanym puree.  Gdyby potrawa wyszła zbyt gęsta można rozrzedzić ją gorącym bulionem lub wodą.  Warto ugotować więcej fasolki, przełożyć do pojemniczków i zamrozić lub gorącą przelać do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

COOL AND MINTYCOOL AND MINTY

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, fasola, zupa pomidorowa, papryka, boczek, kiełbasa, mielone, kiełbaski, impreza, kolacja, puree ziemniaczane, puree, chleb, fasolka po bretonsku, danie jednogarnkowe, dania na gorąco, biała kiełbasa, suszone pomidory, pomidorowa ze świeżych pomidorów, chleb z ziarnami, chleb mieszany

Inne przepisy z cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.