Pieczone ziemniaki z czosnkiem

Pieczone ziemniaki z czosnkiem

Pieczone ziemniaki z czosnkiem

Opis: Nie ma to jak młode pieczone ziemniaczki do obiadu. Idealnie przyrządzone ziemniaczki z czosnkiem są mięciutkie w środku ale jednocześnie chrupiące i przypieczone z wierzchu. Ziemniaki ponacinane w ten sposób są bardzo wygodne do jedzenia. Składniki: 1 kg małych ziemniaków 1 główka czosnku 2 łyżki masła Kilka listków rozmarynu Sól Kolorowy, gruboziarnisty pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Na początku musimy dokładnie umyć ziemniaki. Osuszamy je i nacinamy na plastry o grubości ok. 0... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CookMag

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.