lekkie penne z krewetkami

lekkie penne z krewetkami

lekkie penne z krewetkami

Składniki: - makaron penne (ilośc odpowiednia dla dwóch osób) - 16-18 krewetek (ja użyłam mrożonych, uprzednio je rozmrażając) - 250g pomidorków koktajlowych - 5 szparagów - 4 ząbki czonsku - mała cebula - 3 łyżki Pecoryno Romano (można zastąpić np parmezanem) - listki z 1/2 doniczki bazylii - 100 ml wina - 3 łyżki oliwy z oliwek - 2 łyżki masła - sól morska - świeżomielony czarny pieprz Makaron gotujemy al'dente w osolonej wodzie z łyżką oliwy, przelewamy zimną wodą, żeby się nie posklejał. Na patelni rozgrz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cook&Love

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.