Chleb pszenny na drożdżach, dla początkujących piekarzy

Chleb pszenny na drożdżach, dla początkujących piekarzy

Chleb pszenny na drożdżach, dla początkujących piekarzy

Chleb pszenny na drożdżach niebywale łatwo się piecze. To chleb dla zapracowanych lub początkujących piekarzy, szybki w przygotowaniu i zawsze się udaje. Taki chleb piekę w piątkowe popołudnie, gdy nie mam zbyt wiele czasu na wypieki. Dopiero w weekend wyjmuję z lodówki zakwas i piekę chleb staropolsk i na zakwasie.  Chleb wg dzisiejszego przepisu jest lekki, niezbyt wilgotny i po 2 dniach trochę czerstwieje (ale nadal jest całkiem smaczny). Dlatego piekę ten chleb w niezbyt dużej blaszce (wymiary podałam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Autor

Renata Karon-SlomczynskaRenata Karon-Slomczynska

Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, chleb na zakwasie, ciasto, chleb na drożdżach , płatki owsiane, tosty, dynia, słonecznik, wegańskie, pestki dyni i słonecznika, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto, łatwe ciasto

Inne przepisy z Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.