Pikantne pieczone marchewki

Pikantne pieczone marchewki

Pikantne pieczone marchewki

Pieczone marchewki to idealny dodatek do obiadu, ale także do spakowania do pudełka do pracy czy szkoły. Dziś postanowiłam przygotować pikantne pieczone marchewki z dodatkiem miodu i ostrego sosu chili - sriracha. Takie połączenie okazało się fantastyczne i jest to zdecydowanie danie dla osób, które lubią pikantne dania. Oczywiście ostrość potrawy można regulować ilością sosu chili dodanego do marynaty, ale to danie musi mieć delikatnego "kopa". Polecam! Składniki : 500g młodej marchewki 2 łyżki miodu 1 łyżecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.