Pierś z kurczaka z granatem

Pierś z kurczaka z granatem

Pierś z kurczaka z granatem

Kolejnym daniem kuchnia libańskiej , które chciałabym Wam zaproponować to pierś z kurczaka z grantem . Granaty są w tym rejonie niezwykle popularne i rosną tam jak jabłka w Polsce. Nic więc dziwnego, że można je spotkać w bardzo wielu daniach z tej części świata. Kurczak w marynacie z soku z granatów z dodatkiem sporej ilości przypraw jest niezwykle soczysty i aromatyczny. Gorąco polecam! Pierś z kurczaka z granatem Składniki:  2 piersi z kurczaka 1 łyżka oliwy 2 łodygi dymki 2 ząbki czosnku 40ml soku z gra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.